Vierkant van zilver met 2 beschermde Aquamarijnen

Artikelnummer: U 003
Vorige Artikel 2 van 9 Volgende
€ 19,50 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

In dit pakket voor €19,50: Een vierkant plaatje 6 mm dik en 22 x 22 mm, 1 Aquamarijn 8 mm met kartelbakje, 1 Aquamarijn 6 mm met kartelbakje, strookje Zilver 6 mm dik en 20 x 4 mm,  hangeroog, soldeer 1 2 3 voldoende om deze hanger te maken.

Het vierkante plaatje bewerken Hamerslag of door de wals met een stukje gaas bv mee te walsen.Afwerken en flauw wat hol gemaakt om wat forser te lijken. Uitkoken in de Vitrex en de zetbakjes evenzo vetvrij te maken. Vervolgens gaat u het vierkante plaatje leggen zoals u het wenst, ik heb deze schuin zoals de foto gelegd. Het grootste bakje legt u omgekeerd en smeer deze in met Flux en zo ook het zetbakje. Dan met de vlam beide stukjes uit laten bruisen. Vervogens knipt u Kleine stukjes soldeer, (1) deze slaat u plat met metalen hamer en u legt de stukjes op het omgekeerde zetbakje, dan met de vlam er over tot deze pioentjs voldoende vast liggen.Nu het zetbakje met een pincet op het vierkantje leggen (zie ook foto). Nu met de brander voorzichtig verhitten en alles zo regelmatig verhitten uitgezonderd het zetbakje, dat is heel dun.De vlam nu wat hoger maken en tussenbeide de vlam  even in de zetting richten. Alsmaar verhitten, mag niet rood worden. Pas wanneer u de pioentje ziet smelten, nog even doogaan tot de smeltende soldeer een lijn krijgt om de zetting zonder onderbreking. De vlam er direkt er afhalen en in de uitkook laten grijden. Nu de tweede zetting en deze gaat precies hetzelfde.

Als het goed is heeft u nu het vierkantje met 2 zeetingen er op voor u liggen (schoon) Nu het strookje zilver buigen zoals op de foto, (mag ook anders) Dit maakt u ook passend, er mag geen keer tussen de beide delen zijn.Deze moet ook schoon zijn. U Smeert de onderkant van het strookje in met Flux en ook het gedeelte waar het strookje op komt. Nu alles verhitten en probeer de bakjes te ontzien.Als het uitgebruist is de brander uit en pioentjes knippen, (2) en klein en veel, deze met een pincet tegen 1 kant leggen. Het lijkt gek maar u gaat voornamelijk de brander richten op de andere kant en goed opletten dat de pioentje tegen het stookje blijven liggen, dus u trekt als het ware de soleer naar u toe, het gaat al smelten, bliven doorgaan tot u de soldeer onder het strookje ziet door als een kromme lijn en niet onderbroken is. in de Vitrex.

Als laatste het hangeroog solderen met(3) dan bent u klaar en ik zou eerst gaan zitten om te kijken of alles naar wens is en natuurlijk genieten van uw prestatie.

Nu de afwerking en als laatste de stenen zetten.

 

© 2018 - 2022 Webwinkelzilver | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel