Een drop van zilver met een zilveren bloem en een Amethyst.

Artikelnummer: U004
Vorige Artikel 3 van 9 Volgende
€ 14,50 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

In dit pakket voor €14,50: Zilver plaatje, 1 rondel, 1 Amethyst 10 mm, 1 kartel zetbakje, 1 Hangeroog en soldeer.

IK heb de beschijving gemaakt aan de hand van het model wat staat op de foto.  Natuurlijk mag u afwijken !

BESCHRIJVING:
U zaagt uit de zilverplaat een dropmodel, deze bewerkt u , bv ponsen, Hameren of door de wals met een stukje kippegaas mee laten walsen. en maak er model in. Daarna gebruikt u de rondel, deze kunt u glad houden of bewerken.  Met een driehoekvijltje op 4 tegenovergestelde kanten een v invijlen. Dan daar tussen weer 4 v´s invijlen. U heeft dan 8 x een v ingevijld. Er ontstaat een bloem en deze  iets hol maken.

Daarna neemt u het zetbakje van 10 mm  kartel.  Alles moet na iedere handeling schoon zijn, dus uitkoken. Is alles schoon om te solderen legt u het schone zetbakje opz´n kop, insmeren met borax, met de brander helemaal schoon maken. Een paar pioentjes (1) plat slaan met de hamer en u legt deze op de omgekeerde zetting. Met de brander over de pioentjes en zorg er voor dat deze net niet smelten. Met een pincet pakt u het zetbakje en leg dit op de bloem. met een vuurpincet in het bakje, voorkom je het verschuiven. Dan met de brander er op en eerst met een kleine vlam en gelijkmatig tot je de soldeer ziet smelten.rond het bakje.Weer in de uitkook laten glijden.

Wanneer alles schoon en vetvrij is legt u de drop zoals u deze vorm wilt hebben op het vuurvast plaatje en de schone vetvrije bloem legt u omgekeerd neer. U smeert deze in met flux en gelijk ook de drop en waar u de bloem wil solderen. Met de brander er over en laten uitbruisen.

Dan een paar pioentjes (2) plat slaan en even vast laten hechten door de brander. Dan de bloem met pioentjes omkeren en op de drop leggen(wel horizontaal) Mag een beetje erg nonchalant. Daardoor krijgt u een a symethrische vorm. op en zelf leg ik een vuurpincet in het bakje, dan verschuift het niet. Dit is de moeilijkste klus, want je ziet niet of de pioentjes smelten. Maar ervaring leert..

De rest is afwerken en het hangeroog solderen met (3) en als laatste de steen zetten.

Alstublieft, u heeft het hele werkstuk af en nu eerst ervan genieten.

 

 

© 2018 - 2022 Webwinkelzilver | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel