Titanium om te kleuren, rond

Artikelnummer: U 005
Vorige Artikel 4 van 9 Volgende
€ 13,50 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Titanium voor gevorderden.

In dit pakket voor €13,50:  Titanium Rondel 17 mm, 1,5 mm dik, een ovaal verbindingsoog, een klein stukje draad en een vuuropaal 5mm met zetbakje en soldeer.

U heeft een rondel van Titaan voor u liggen, met een centerpons een punt slaan in het midden, dan een gat boren van 2 mm en met een grotere boor aan beide kanten een rand er afhalen, daarna kunt u een staafje van zilverdraad in het gat proberen te krijgen en moet een beetje klemmen en aan iedere kant ongeveer0,8 mm er uit laten steken. Dan probeert u voorzichtig met een metalen hamer aan beide kanten beurtelings slaan zodat het staafje een grotere maat krijgt en vast zit, zodat het niet meer heen of weer kan.

U kunt nu zorgen met vitrex het Zilver schoon te krijgen en ook een zetbakje van 5 mm uitkoken in de Vitrex. Dan gaat u beginnen  het bakje op het staafje van de rondel te solderen. Het bakje met de onderkant boven en de rondel met de goede kant boven leggen. U knipt een aantal pioentjes (2) en slaat deze met een metalen hamer plat en vevolgens de beide Zilveren kanten insmeren met Borax, de vlam er op  tot het uitgeborreld is. De pioentjes op het zetbakje leggen en met de brander voorzichtig er op tot deze vast liggen en omgekeerd op het zilver van de rondel leggen , dan een vuurpincet de zetting vast leggen, zodat het niet meer kan schuiven.(zorg dat het bakje horizontaal ligt) Dan de brander er op, een beetje voorzichtig, want dat is het meest moeilijke, je kunt niet zien of de soldeer vloeit, dus dit is meer een gevoels kwestie.

Als u denkt dat het gevloeid is laat u deze in de Vitrex glijden en is het klaar. U haalt het werkstuk er uit en bekijkt of alles vast zit. nog een gaatje boren en een ringetje er in, dicht solderen en nu gaan we de kleur bekijken, het Titanium is er niet mooier op geworden, maar dat gaan we blank schuren. Na het schuren het zetbakje afdekken, dat mag niet meer zwart worden. nu gaan we heel voorzichtig met de brander om het bakje heen,alles gelijkmatig verhitten en als u denkt, wat een mooie kleur, direkt stoppen en onder de kraan afkoelen. Ik heb voor dit sieraad een Opaal gekozen, dat maakt een twinkeling op de wat donkere Titanium.

 

Ps Wanneer u dit wil proberen en een rondel bestelt doe ik een afval stukje Titanium er bij, om wat met de brander uit te proberen. ( kleur ) enz

© 2018 - 2022 Webwinkelzilver | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel