Titaan met bloem, net weer iets moeilijker

Artikelnummer: U 007
Vorige Artikel 6 van 9 Volgende
€ 14,50 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Benodigdheden: € 14,50.  Een Rondel Titanium 17 mm en dik 1,5 mm, staafje 2 mm, Zilveren bloem, Opaal 4 mm zetkastje, Soldeer.

De rondel ligt voor u, zoek het midden en sla een centerpunt. Met een boor van 1 mm boort u het gat, met een boor van 2 mm boort u het gat groter. (Let op dat het niet uit uw handen geslagen wordt). met een groter boortje haalt u onder en boven de braampjes weg en is gelijk netjes en u krijgt ruimte om het staafje va 2 mm er in te krijgen en de juiste maat afzagen.Met een metalen hamer gaat u het staafje klinken in het Titanium. Het moet vast zitten en en moet niet meer kunnen bewegen. Het geheel in de uitkook en het bloemetje iets rond maken en zorgen dat in het midden de zetting gesoldeerd kan worden. Het geheel moet schoon zijn als u alles weer uit de uitkook vist. Heel goed afspoelen. De rondel ligt klaar om de bloem te solderen. Alles wordt ingesmeerd met Flux en dan gaat de brander Z´n werk doen tot het uitgebruisd is. de bloem ligt op z´n kop en met een pioentjeplat geslagen met een metalen hamer. Dan de bloem met het soldeer op het geklonken staafje leggen,  de brander er op en dan gokken wanneer het soldeer gesmolten is op het staafje. Het moet muurvast zitten. Dan weer in de uitkook en weer goed met water afspoelen. De rondel met de bloem ligt voor u en met flux weer insmeren voor het zetkastje. Het zetkastje op het midden van de bloem, een pioentje er in laten vallen, verhitten tot u het rondom ziet smelten. Weer in de uitkook, afspoelen en dan als laatste een gaatje boren voor het hangeroog enz. De rest kan een ervaren (misschienHobby) edelsmid zelf  af maken.

Het laatste is de rondel die nog gekleurd moet worden. Deze rondel moet goed geschuurd en schoon zijn. U heeft kunnen oefen met het afval stukje. Wanneer  u met de brander werkt en u ziet, ja!!! dat is de kleur , direkt stoppen en onder de kraan.

Het is een stukje kunst wat u heeft gemaakt en ik hoop dat u voldaan bent over he resultaat.

 

© 2018 - 2022 Webwinkelzilver | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel