Hanger Opaal Roze

Artikelnummer: U 012 steen EX 082
Artikel 1 van 9 Volgende

Deze hanger met Opaal heb ik zelf gemaakt. Om u een idee te geven wat je met stenen kunt doen, heb ik zelf een hanger gemaakt.

Met zetkastenband 4,8 mm hoog heb ik de vorm om de steen heen gemaakt. Wanneer de vorm helemaal past,(het begin en einde van het band moet goed aansluiten.) Het band goed uit koken in de Vitrex, dan solderen met met hard soldeer(1) daarna weer in de Vitrex.

  Uit plaatmateriaal van 0,6 mm dik een plaatje uit zagen volgens de tekening.  

U kunt het plaatje ponsen, hameren of glad houden.En af werken.Vervolgens zorgt u dat beiden ( zetkastenband en plaatje schoon zijn.) U legt het schone plaatje en  zetkastenband vormpje neer, insmeren met flux en verhitten tot de flux uigeborreld is. Dan het vormpje op het plaatje leggen, even goed verhitten en daarna de brander uit zetten. U knipt een aantal kleine pioentjes van soldeer (2). U legt al die stukjes tegen de binnenkant van de zetting op ongeveer 4 mm afstand van elkaar. Dan de brander gaan gebruiken en op een niet al te grote vlam op het plaatje aan de buitenkant en tegen de zetting (zetkastenband)beginnen te verhitten.(het plaatje heeft meer volume, dus kan heter gemaakt worden)en bewegen alsmaar tegen de zetting, gelijkmatig verhitten en soms met de brander in het midden van het plaatje. U moet zorgen dat alles 680 graden wordt, dan smelt gelijkmatig het soldeer en u moet gaan zien dater een doorlopende lijn ontstaat van gevloeid soldeer, dan pas is alles dicht en doet u de brander uit. Het werkstuk is zover klaar en u laat deze in de Vitrex glijden.

Tot zover gaat uw werkstuk een sieraad worden en de  verdere afwerking (hangeroog en steen zetten) zal ik niet behandelen, maar ik neem aan dat deze handelingen u niet vreemd zijn. Ik wens u veel succes en u kunt mij natuurlijk altijd bereiken per telefoon of mail.

© 2018 - 2022 Webwinkelzilver | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel