VIDEO

Ring Zilver maat 17,7mm glad breed 6,5mm.

Artikelnummer: R 1100
Vorige Artikel 16 van 40 Volgende
€ 20,00 € 9,00
Het artikel is uitverkocht.

Video  van dit sieraad afspelen.  

Het is een kunst om een gladde ring te maken en waarvan je de naad niet meer kan zien. Wat is daar nu voor moois aan denkt u misschien.

En ook mooi rond te krijgen, dat is de kunst van het vak. Ik ga u wel verklappen dat ik nooit een tribulet gebruik om ringen te maken, maar ik heb verschillende maten van staven in hard metaal. Die staven , bv 17,mm doorsnede zet ik vast in mijn bankschroef. Een zilveren rechthoekig plaatje wat ik aan weerszijden vlak heb gevijld en geschuurd en op dezelfde wijze als bij de tribulet het plaatje er omheen vormen en slaan  met een kunststof hamer totdat de uiteinden tegen elkaar komem. Vervolgens neemt u de te maken ring en plaatst u tussen de bekken van de bankschroef waar een bescherming aan bijde kanten van de bekken geplaatst wordtken ring nietbeschadigen kan. De opening naar boven. U pakt een vijl en vijlt horizontaal en vertikaal alles evenwijdig. u haalt de ring uit de bankschroef en desnoods nog een keer uitgloeien zodat u deze uiteinden haarscherp tegen elkaar  kunt duwen. (dat is een moeilijk werkje) Dan kan het solderen beginnen. U houdt de ring in een soldeerpincet de opening naar beneden en gebruikt het harde soldeer nr 1 de rest weet u neem ik aan.

1 ding wil ik nog benadrukken.Probeer de ring met het afwerken van binnen en buiten, zodat het heerlijk zit en niet scherp is. dus dat is het maken van een gladde ring en daarna gaat u kijken hoeu de ring verder wilt hebben dan alleen maar glad.Motief moet voordat de ring rond gemaakt wordt.

En natuurlijk kunt u deze ring kopen, misschien als voorbeeld of misschien om af te maken.

© 2018 - 2021 Webwinkelzilver | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel