Gezondheid en Edelstenen

Alhoewel we geen deskundigen zijn op dit gebied, hebben we toch het eea op een rijtje gezet.

De belangrijkste kenmerken zijn per Edelsteen genoemd.

Een groot deel van de stenen hebben we in voorraad. Een sieraad van een edelsteen kan ik speciaal voor je maken. Dus geen product waar er duizenden van zijn.
Bij mij kies je zelf je steen uit, en daar maak ik dan een sieraad van. Het kan zelfs met je eigen steen. Belangrijk is het "huidcontact".
Het kan van heel eenvoudig sieraad tot een " zeg maar hoe het moet worden" .  Vanaf zo'n € 15,-  compleet gemaakt excl. de steen.

 

 

AGAATH

Geeft troost, kalmeert en brengt harmonie. Helpt tegen hoofdpijn en duizeligheid.
Agaat uit Botswana is roze tot paarsrood van kleur en heeft een grillige tekening. Net als de andere Agaten geeft de steen troost, werkt kalmerend en brengt harmonie.
Turitella Agaat is licht tot donkerbruin van kleur met schelpvormige tekening. Net als de andere Agaten geeft de steen troost, werkt kalmerend en brengt harmonie.
Helpt bij maagklachten, menstruatie problemen en krampen. Stilt de koorts helpt verder bij oogkwalen en epilepsie. Helpt de zwangerschap goed te laten verlopen en verlicht de bevalling. Vergroot de vitaliteit. Sterkt het hart en is ideaal voor overactieve kinderen.
 

 AMAZONIET
Helpt bij huidproblemen als kloven en wonden en stimuleert celregeneratie.
Heeft een kalmerende werking en helpt daarom bij stress, krampen, epilepsie, steenpuisten. Amazoniet sterkt de zenuwen en sterkt het hart.
 
 

AMETHYST

Geeft kalmte en innerlijke rust en is goed bij slaapproblemen, spanningshoofdpijn en maagpijn. Helpt angst en verdriet verwerken.
Helpt bij migraine, hoofdpijn, slapeloosheid,spanningsmaagpijn, infekties, keelontsteking, bloedziekten, brandwonden en waterzucht. Behoedt voor onmatigheid, geeft kalmte, ontspant, geeft innerlijke rust en evenwicht. Ontspant de nek- en schouderspieren.
 

 AQUAMARIJN
Helpt bij schildklierproblemen en stimuleert het uiten van gevoelens.
Werkt op alle slijmvliezen in het hoofd en is daarom geschikt tegen hooikoorts, vastzittende hoest, neus en keelholtes, voorhoofdsholte-ontsteking en tranende ogen. Verder werkt de steen op de schildklier, eczeem en houdt hij het lichaam schoon.
Aquamarijn werkt tevens op de kaak, mond en kiezen. Houdt jeugdig en geeft levensvreugde.
 
 

AVENTURIJN

Bevordert de groei zowel geestelijk als lichamelijk. Het mineraal geeft rust aan mensen die zich slecht kunnen beheersen en is goed voor onrustige kinderen.
Gele Aventurijn dragen bij o.a. ongeduldigheid, onrust, onevenwichtigheid, somberheid.
Helpt bij nerveuze hartklachten, overspannenheid, geirriteerde huid en allergieen, jeugdpuistjes en eczeem. Geeft tevens rust en zelfbeheersing (vooral de blauwe aventurijn). Bevordert de groei bij kinderen.
 

 BARNSTEEN
Helpt bij astma en bronchitis, hierbij wordt de steen vaak in combinatie gedragen met rutielkwarts. Helpt verder bij oorpijn, amandelontsteking, problemen met tanden en kiezen, reuma, hysterie en gaat zware vermoeidheid en depressies tegen. Geeft verlichting bij baby?s die tandjes krijgen.
 
 BERGKRISTAL
Stimuleert de concentratie, geeft inzicht en zelfvertrouwen en heft geestelijke blokkades op. Het mineraal werkt reinigend en opwekkend na ziekte.
Helpt tegen oogkwalen, diarree, maag en darm kwalen, schildklieraandoening, voorjaarsmoeheid, wagen- en luchtziekte, hartklachten, bloedingen. Bevordert de aanmaak van witte en rode bloedlichaampjes. Geeft innerlijk evenwicht.Zorgt verder voor lichaamsreiniging na een ziekte of operatie. Werkt tegen aardstralen.
 
 CALCIET
Stimuleert vernieuwing en helpt oude, vastzittende patronen los te laten.
Oranje Calciet verdrijft depressieve gedachten, helpt emotionele wonden genezen.
 
 CARNEOOL
Bevordert de levensvreugde, verdrijft nachtmerries, geeft warmte en staat voor positief denken, vitaliteit en verdraagzaamheid.
Bevordert de bloedstolling, goed tegen hoge bloeddruk, krampen, koorts, neiging tot spataderen en ontlast gal en darmen. Stopt nachtmerries. Werkt uitstekend bij bloedarmoede en maakt in een groot aantal gevallen een einde aan suikerziekte als dit in combinatie is met het dagelijks eten van een stukje ui.
 
 CITRIEN
Verdrijft somberheid en werkt vitaliserend voor lichaam en geest.
Werkt op het denkvermogen, helpt bij concentratie en scherp denken. Uitstekend voor het halen van examens !
 
 

CHALCEDON of Blauwe Agaath

Heeft invloed op alle elementen van de ademhalingswegen, stembanden en heesheid, versterkt de milt en de longen. Werkt tegen schildklierproblemen. Geeft extra energie voor een snellere genezing na een wond of operatie. Beschermt tegen beroertes en werkt ook tegen winterhanden en -voeten.
 

 CHRYSOKOL
Laat mensen beter naar elkaar luisteren en emotioneel beter op elkaar af stemmen. Het mineraal ontkrampt, helpt bij depressie, geeft vertrouwen.
Helpt schuld en angstgevoelens te overwinnen. De steen is nuttig bij de bestrijding tegen kanker. Werkt tegen vrouwenkwalen, menstruatieproblemen en rugpijn. Bevordert de tolerantie en geeft emotioneel evenwicht
 
 CHRYSOPRAAS
Brengt emoties in evenwicht en kan helpen een bevalling te vergemakkelijken.
Kalmeert hart en zenuwen, versterkt het denken, bevordert vruchtbaarheid, verlicht klachten in het onderlichaam, helpt bij gewrichtsziekten. Goed voor nervositeit, seksuele spanning en vermindert een minderwaardigheidsgevoel. Sterkt de ogen en het verstand, normaliseert de bloeddruk.
 
 FLUORIET
Bevordert creatief denken, verheft de geest, geeft rust en stimuleert de calciumopname. Het is een goede meditatiesteen.
Trekt energie aan. Werkt bij stofwisselingsproblemen, artritis en concentratieproblemen.
 
 

GRANAAT
Stimuleert wilskracht en doorzettingsvermogen. Het mineraal versterkt het ego.
Helpt bij stress, hartruis, bloedarmoede, ziekte van geslachtsorganen. Vergroot de seksuele lust, bevordert de vruchtbaarheid en helpt bij lever en miltkwalen. Geeft zelfvertrouwen en versterkt de wilskracht. Werkt direkt op het hart. Niet geschikt voor driftige mensen !
 

 

HELIOTROOP
Geeft troost bij tegenslagen. Bevordert de bevalling en heeft een sterk vitaliserende werking op de gehele mens.
Werkt sterk op alle organen onder het middenrif; lever, maag, milt, pancreas. Helpt verder bij neusbloedingen, nieren en de darmen. Werkt ook tegen aambeien, tegen tandvlees bloedingen en vergemakkelijkt de bevalling.
 

 HEMATIET
Helpt bij bloedarmoede, bloedingen, spataderen, kuitkramp, blaas en nierklachten. Bevordert herstel na een ziekte en ontspant. Geeft kracht en moed. Geeft een rustige slaap met goede dromen.
 
 JADE
Geeft innerlijke rust en wijsheid. Het mineraal werkt versterkend op nieren, blaas en ogen.
Zuivert het bloed. Helpt tegen nierkwalen en onpasselijkheid bij zwangerschap. Geeft het hart rust. Evenwichtscheppend en kalmerend. Goed voor blaas, ogen en reuma. Jade is de steen van vrede en wijsheid.
 
 JASPIS
Verlicht de bevalling, helpt tegen zwangerschapsbraken en andere vormen van misselijkheid.
Jaspis Dalmatiner werkt activerend en stimulerend op het zenuwstelsel. Het is een mineraal wat inspireert tot nieuwe ideeen.
Jaspis Luipaard aktiveert de creativiteit en stimuleert veelzijdigheid. Het mineraal sterkt de lichamelijke weerstand.
Verlicht de bevalling, blaasaandoeningen, epilepsie, maag- lever- en nierkwalen en werkt uitstekend tegen galstenen. Beschermt tegen beroertes. De steen beschermt verder tegen het boze oog en is bekend als gelukssteen.
 
 LABRADORIET
Stimuleert de organen die bij de meeste van ons nog slapende zijn. Onder andere ons derde oog. Geeft zelfvertrouwen en helpt een drugs- en alcohol verslaving te overwinnen.
 
 LAPIS LAZULI
Is een vriendschapssteen. Het mineraal schenkt zelfvertrouwen, versterkt de liefde, helpt tegen depressies.
Helpt de keelstreek: bronchitis, amandelen etc. Werkt verder tegen allergie, nagelbijten, roos, haaruitval, ontstekingen, eczeem, menstruatieklachten, wratten en koorts. Verlaagt de bloeddruk Verhoogt zuurstof in het bloed. Goed tegen depressies en slapeloosheid cq nachtmerries. Is bekend als vriendschapssteen !
 
 MAANSTEEN
Heeft een positieve werking op de alvleesklier, hormonale stoornissen en stimuleert de lymfestroom. Het mineraal bevordert de innerlijke groei
Helpt bij maagklachten, menstruatiestoornissen, futloosheid, verstopping en waterzucht. Versterkt het voortplantingsmechanisme in de onderbuik en werkt daarmee uitstekend tegen onvruchtbaarheid. Neemt spanningen weg bij stress, onrust en angst.
 
 MAGNESIET
ersterkt hart en lever, helpt bij spanning , pijn, klachten in de overgang. Werkt op de stofwisseling. Kalmeert en drijft vocht af ! Dus goed bij afvallen.
 
 MAGNETIET
Heeft een krachtige werking tegen alle soorten pijnen en moet altijd op de plaats van de pijn gedragen worden.
Werkt door de magnetiserende werking op het spier- en zenuwstelsel. Dus bij: spierpijn, spit, hernia, ischias, gewrichtspijnen, rugpijn, tennisarm, spierverrekking, spierontsteking, kneuzing, aangezichtspijn etc. Werkt ook uitstekend tegen gordelroos. Het is dus een uitstekende pijnstiller. Let op: Magnetiet helpt niet bij reuma (zie malachiet).
 
 MALACHIET
Heeft een gunstige werking op het gezichtsvermogen. Het mineraal sterkt het hart.
Geeft in veel gevallen uitstekende resultaten bij reuma ! werkt verder tegen astma, hartkramp, artritis, onregelmatige menstruatie, kiespijn, vergiftiging en epilepsie. Helpt bij kanker in het beginstadium en schade t.g.v. straling. Bevordert de creativiteit en helpt bij oplossen van problemen.
 
 MOSAGAAT
Geeft rust en kracht. Het mineraal bevordert de vitaliteit en schenkt wilskracht en verantwoordelijkheid.
Helpt tegen darmstoornis, griep, oorontsteking, oorsuizingen en koorts. Bevordert het verloop van een zwangerschap en geeft rust. Vergroot de vitaliteit van oudere mensen.
 
 OBSIDIAAN SNEEUWVLOK & MAHONY
Is een sterke meditatiesteen. Het mineraal zet aan tot bewuste daadkracht en beschermt tegen oneerlijkheid.
Helpt bij maag- en darmklachten en infecties. Bevordert de energiestroom en standvastigheid. Versterkt het gezichtsvermogen en werkt daarom tegen alle oogziekten zoals bijvoorbeeld staar.
 
 ONYX
Verhoogt de weerstand, beschermt tegen ongevallen en is een goede steun bij verlies en verdrietverwerking.
Versterkt de botten en het gebit, de lichaamseigen afweerkrachten, nagels, doofheid, oorsuizing, haren, huid, zenuwen, hart en alvleesklier. Geeft innerlijke kracht en geeft weerstand. Geeft succes in zaken en vriendschap.
 
 PERIDOOT (OLIVIJN)
Beschermt tegen negatieve invloeden, geeft fysieke kracht en helpt geestelijke problemen te verwerken.
Werkt zeer sterk op de menstruatiecyclus en op alle organen die daarop betrekking hebben. Geeft levenskracht. Beschermt verder tegen beroertes, is goed voor het hart en de ogen. Geeft inspiratie. Tegen kwade invloeden !
 
 PREHNITE
Stimuleert de vetstofwisseling. Het mineraal helpt realiteit en waarheid te accepteren.
 
 PYRIET
Werkt op de luchtwegen. Goed tegen keelontsteking, hoesten en ontstoken amandelen. Vergroot de weerstand van het zenuwgestel.
 
 RHODOCHROSIET
Zorgt voor een goede doorstroming van de energie en is kalmerend bij onrust en verwarring.
 
 RHODONIET
Helpt bij verwarde gedachten en brengt vrede en stilte. Het mineraal kalmeert overdreven reflexen.
Versterkt het hart en de longen, werk kalmerend, evenwichtscheppend en versterkt het zelfvertrouwen. Werkt verder tegen maagzweren, impotentie, futloosheid, ziekte van Parkinson en multiple sclerose.
 
 ROBIJN
erkzaam op alle velden van bestaan en energie. Werkt versterkend op het bloed en is tegen bloedziekten zoals bijv. leukemie. Werkt tegen vermoeidheid, verdrijft melancholie en voorkomt miskramen.
 
 ROOKKWARTS
Bevordert de concentratie, maakt standvastig bij het nemen van beslissingen. Het mineraal weert negatieve energieen.
Kalmeert en stabiliseert. Versterkt de concentratie, hart en nieren. Vergroot de vruchtbaarheid en beinvloedt het onderlichaam en voortplantingsorganen.
 
 ROZEKWARTS
Is een uitstekende steen voor kinderen, bevordert de geestelijke groei.
Helpt bij bloedziekten, hart- en bloedsomloop stoornis, lever en nierkwalen. Beperkt de puberteit problemen. Vergroot de creativiteit en werkt tegen heimwee. Bevordert liefde en kunst.
 
 RUTIELKWARTS
Versterkt de bronchien en longen, maakt deze schoon en ruim. Het mineraal bevordert de daadkracht en een gezonde celgroei.
Helpt bij bronchitis, astma en andere aandoeningen van luchtwegen, verstevigt de rug, sterkt de zenuwen en voert alle onreine en overtollige stoffen af. Herstelt de cellen in het lichaam.
 
 SAFFIER
Heeft een bloeddrukverlagende werking, is goed voor de ogen. Het is een sterk bindende steen die trouw en oprechtheid bevordert.
Werkt op het hoogst bereikbare deel in ons bewustzijn. Werkt bij geestesziektes, opvliegendheid, nervositeit, slapeloosheid, gewrichtspijn, reumatiek en zenuwpijn. Werkt verder tegen overmatig transpireren.
 
 SMARAGD
Bevordert de groei, zowel lichamelijk als geestelijk. Het mineraal stimuleert de bloedsomloop en is goed voor het gezichtsvermogen.
Overal waar het evenwicht is verstoord, helpt de smaragd dit weer terugbrengen. Verder bij oogklachten, epilepsie, staar en slechte ogen. Sterkt het geheugen !
 
 SODALIET
Werkt kalmerend, sterkt het zelfvertrouwen en is een goede steen voor gejaagde mensen. Het mineraal stimuleert de stofwisseling.
Werkt uitstekend tegen hoge bloeddruk. en ontregelde hartslag. Sodaliet moet op het hart worden gedragen.
 
 SUGILIET
Versterkt de zelfstandigheid, is een goede steen voor mensen die vluchten in verslavingspatronen.
 
 TOERMALIJN kwarts
Bevordert het zelfvertrouwen en de concentratie. Het mineraal beschermt tegen negatieve straling en gedachten.
Helpt tegen angst, onrust, hyperventilatie, nervositeit en verdriet. Versterkt het zenuwstelsel. Bevordert het zelfvertrouwen. Helpt tegen wratten en tegen zenuwachtigheid. Bekend als vriendschapssteen.
 
 TOERMALIJN zwart / groen
Heeft grote geneeskracht en is beschermend. Houdt alle vormen van negativiteit weg. Geeft zieke mensen de kracht voor een positief genezingsproces. tegen depressies en angsten, duizeligheid en evenwichtsstoornis. Helpt ook uitstekend tegen hyperventilatie.
 
 TOERMALIJN Rood of roze
Ondersteunt de vrouwelijke energie, maakt ons bewust van onze gevoelens, helpt ons ziektes te overwinnen.
 
 TOPAAS
Werkt uitstekend tegen hartinfarcten en vernauwde bloedvaten, spataderen, aambeien, open benen en bloedneuzen. Activeert de intuitie. Goed voor de lever en is smaakopwekkend.
 
 TURKOOIS
Is een vriendschapssteen die helpt bij de verwerking van negatieve ervaringen. Het mineraal trekt het goede aan.
Helpt tegen ziekten van de luchtwegen, kanker, pijn, ziekten door tekort aan voedingsstoffen en stoornis in doorbloedingen. Goed middel tegen opvliegers. Als de steen verkleurt, verliest hij zijn kracht.
 
 TIJGEROOG
Beschermt tegen negatieve invloeden, geeft zelfvertrouwen en bevordert verantwoordelijkheidsgevoel.
Helpt tegen bronchitis, astma en verkoudheid. Versterkt de darmen en de vitaliteit. Versterkt het zelfbewustzijn. Straalt zachte energie uit en is dus uitermate geschikt voor kinderen.
 
 UNAKIET of EPIDOOT
Versterkt de conditie van het lichaam.
Helpt tegen infecties en wilszwakte. Versterkt de maag en de lever.
 
 VALKENOOG
Tegen ademnood en is goed voor de luchtwegen. Helpt verder bij oogziekten, irritatie aan de ogen, tegen pijn, verzacht ontstekingen. Geeft eigenwaarde. Doet helderder denken en waarnemen.
 
 

ZONNESTEEN
Geeft levenskracht. Goed voor het hart, rug, ogen en nieren. Werkt tegen somberheid en zwaarmoedigheid.

© 2018 - 2023 Webwinkelzilver | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel